Mini training

4 basisprincipes houding & zit

Valentines deal

Voor wie is deze training

Houding en zit is op te hangen aan deze 4 basisprincipes. Deze methode gebruik ik in mijn trainingen én is succesvol gebleken.

Daarom heb ik deze principes voor je uitgewerkt in video’s, ondersteund met afbeeldingen, teksten en een werkboek! 

Zo leer jij alles over deze principes én hoe je ze kan toepassen!

Wat ga je leren

De 4 basisprincipes van houding en zit

Deze training geeft jouw inzicht in wat de basisprincipes zijn en hoe jij ze kan toepassen in jouw trainingen. 

1. Evenwicht

Het eerste principe is evenwicht; de ruiter moet volledig in evenwicht zijn vóór dat het paard in evenwicht kan lopen. Je moet immers een fijn te dragen gewicht zijn voor het paard en zolang hij jou moet compenseren, gaat dat ten koste van zijn balans en kwaliteit. 

2. Bekken spiegelen

Het paard zal met zijn achterhand spiegelen aan jouw bekken. Daarom is het belangrijk om te weten wat jij moet doen tijdens de verschillende gangen en in de bepaalde oefeningen.

3. Synchroniseren

Jij zal als ruiters eerst moeten synchroniseren met je paard, wil je aanpassen kunnen vragen. Of je het nu eens bent met zijn tempo of niet, met je zit volg je altijd eerst, vóór je iets kan veranderen.

4. Fysieke mogelijkheden

Uiteraard moet jij als ruiter fysiek instaat zijn om het uit te kunnen voeren, we hebben het over asymmetrie, beperkte ROM, blessures of beperkte spierspanning.

Hoi! Even voorstellen..

Nienke de Wolff

Begonnen in de voltigesport waar ik vele ruiters en longeurs begeleidt heb naar de topsport, en nog steeds. Altijd heb ik dressuur gereden en heb vanuit daar mijn stal opgericht in Wapse. Al sinds jaren begeleid ik ruiters met houding en zit en dáár heb ik mij 10 jaar geleden in gespecialiseerd.

Inmiddels train ik meerdere kaderruiters en internationale dressuur- & springruiters.

 

Goed paardrijden begint bij goed op je paard zitten, de juiste hulpen kunnen geven en optimaal kunnen communiceren. Op ieder niveau is daar nog winst te behalen voor ruiters. 

Graag deel ik mijn kennis en help graag andere mensen verder, dat is de reden dat ik DeWolff Academy opgericht heb waarbij ik mijn kennis kan delen.   

 

 

 

 

 

 

Mini training

4 basisprincipes

Valentines deal

€19,95

€9,95

Meer info?

FAQ

Ja! De cursus wordt volledig in het Nederlands gegeven. De betaal module & huddle het platform waar het op draait, zijn wel in het Engels omdat wij meerdere internationale cursussen aanbieden. 

Nou, dat bepaal je zelf want je krijgt levenslang toegang tot de content. Je kan kiezen wanneer je een video kijkt of een oefening doet!

Nee hoor, je kan deze cursus ook volgen zonder een eigen paard!

Alleen als jij graag aan jezelf werkt! Deze cursus is volledig toegespitst op het verbeteren van je eigen houding en zit. Zowel recreatieruiters als grand-prix ruiters zijn enthousiast over de cursus.

Je ontvangt als instructeur 35 KNHS-licentiepunten na het afronden van de cursus houding en zit!