33145461_1944847108882467_4979784567033430016_o
Auteur foto

Ontmoet Team DWV – Heleen Brans

 

Mijn naam is Heleen Brans, eigenlijk was ik al een gepensioneerde voltigeur maar daar dacht Nienke anders over een paar jaar geleden. Haar paard Dutch Elliot was oud genoeg om te gaan starten met zijn voltigecarrière, en zocht daar voor een (student) in Groningen. En daar… startte het voltigeavontuur weer.

Tegenwoordig vind je mij meer in de stal dan ergens anders denk ik.. Soms vragen mensen zich wel eens af of ik eigenlijk wel studeer op de universiteit. Ja dat doe ik! Ik ben klaar met mijn bachelor ‘Industrial Engineering and Management’ en ik hoop in 2019 klaar te zijn met mijn bachelor ‘Economics and Business Economics’

Paarden testen voor de voltige, en ze vervolgens trainen tot een heus voltigepaard, daar krijg ik energie van. Elk paard is anders, en heeft daarom ook andere training nodig om een voltigepaard te worden. Soms is het jammer om een paard te zien gaan naar een nieuwe eigenaar, maar ik weet dat ze daar heel veel liefde en aandacht krijgen, dus dan vind ik het niet zo erg. Het geeft mij meer voldoening om ‘jonge’ paarden te trainen, dan voor mijzelf wedstrijden te starten. Hoewel.. nu ik samen met Ola PDD doe, vind ik wedstrijden weer gaaf om te doen!

 

Weet je dat Heleen

… altijd enthousiast is?

… Ze vaak studeert op stal, omdat heen en weer naar huis rijden te veel tijd kost, vind ze?

… Ze Anouk ook helpt met studeren, in ruil daarvoor helpt Anouk haar weer met de kids groep

… Ze heel eerlijk is? Ze heel vaak de zin start met “Laten we eerlijk zijn…”

… Ze altijd 1..2..3… telt voor ze gaat zwaaien?

… Ze denk dat wij dat in het midden niet horen, maar doen we lekker toch!
…. Ze altijd de boel regelt op stal, als Nienke weg is?
… Ze dat altijd top doet?

My name is Heleen Brans and I used to be a retired vaulter but Nienke thought differently about this a few years ago. Her horse Dutch Elliot Z was old enough to start with vaulting and therefore she was looking for a crazy student in Groningen… That is where the vaulting adventure started again.

Now you can find me more at the stable than anywhere else I guess… Sometimes people wonder if I even study at university. Yes I do! I finished my bachelor Industrial Engineering and Management and I hope to finish my bachelor Economics and Business Economics in 2019. Planning is the key to everything.

Trying out horses and training them to become great vaultinghorses gives me tons of energy. Every horse is different and therefore needs different trainings to become a vaultinghorse. Sometimes it is sad to see the horse leave but the best part is knowing that they will receive lots of love from their new vaulting friends! It gives me more satisfaction to train the horses than to do competitions but the PDD with Ola brought back the fun of competitions again. Really looking forward to upcoming season!!

Do you know that Heleen…

… Is always excited?

… Is studying at the stable, because driving home takes to much time?

… Is helping Anouk with studiyng, in exchange for help with the beginners group?

… Is very honest? Because almost all her sentences start with: ”Yeah but let’s be honest…”  

… always counts 1.. 2.. 3.. before she does the swing? 

… she thinks that we don’t hear it, but we do 🙂 

Facebook
Twitter
LinkedIn