Over DWV

OVER DWV

De Wolff Vaultinghorses

DWV is ontstaan in juni 2016, eigenlijk perongelijk. Nienke gaf les, bemiddelde in verkoop en gaf wel eens clinics. Daarvoor moest zij zich inschrijven bij de KvK en moest er een naam komen, dat werd simpelweg ‘DeWolff Vaultinghorses’. Toen der tijd was het een ‘hobby’ van een paar uur in de week. Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby, het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde internationale voltigestal. Klanten en leerlingen komen vanuit de hele wereld over om te voltigeren en paarden te testen. Paarden worden geëxporteerd zowel binnen Europa, maar ook een heel aantal gaan de zee over richting de Verenigde Staten en Mexico.

Het bedrijf richt zich voornamelijk op het klaar maken van paarden voor de voltigesport, zowel voor de breedtesport als topsport. Daarnaast adviseert DWV klanten in aan- en of verkoop en kan indien gewenst daarin bemiddelen.

Daarnaast is DWV een thuisbasis van een aantal voltigeurs. Er worden lessen gegeven aan beginners maar ook aan internationale voltigeurs die zowel uit binnen- als buitenland komen. Voor buitenlandse leerlingen is het mogelijk om intern te verblijven in het appartement bij de stallen.

Verder worden er veel clinics gegeven, voor zowel longeren als voltigeren en wordt er geadviseerd over paardenmanagement en het opleiden van ‘jonge’ voltigepaarden.

Nienke de Wolff

Nienke is de eigenaar van DeWolff Vaultinghorses. Al sinds 6 jarige leeftijd besmet met het paarden virus en als kind zowel actief geweest bij de pony’s als in de voltigesport. Op latere leeftijd heeft zij internationaal gevoltigeerd en longeerde zij al vanaf 18 jarige leeftijd haar paard  Othello voor andere voltigeurs op internationale wedstrijden. Het longeren leek haar beter te passen, en zo heeft zij op haar 22e afscheid genomen van het voltigeren en heeft zich volledig gericht op het longeren en het coachen. Bij de KNHS heeft zij haar ORUN-4 Wedstrijdsport diploma behaald en is daarmee gekwalificeerd om les te geven tot en met het hoogste niveau internationaal. In 2013 is Nienke bestuurslid geworden van de KNHS Voltigevereniging, de nationale belangenvereniging en in 2015 heeft zij de functie voorzitter op zich genomen waarmee zij ook een zetel heeft binnen de ledenraad van de KNHS. Vervolgens is zij ook voorzitter geworden van het Voltigeforum.

In 2016 is DWV ontstaan en inmiddels is het meer dan een full-time job.

Team DWV

Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationale stal, meerdere mensen zijn werkzaam binnen het bedrijf om te zorgen dat alle paarden optimaal getraind worden, kwaliteit staat bij ons voorop.

Nienke richt zich vooral op het dressuurmatig trainen van de wedstrijdpaarden, de in-en verkoop en het opleiden van de nieuwe paarden. Heleen is inmiddels ‘stalvoltigeur’ en leidt samen met Nienke alle jonge paarden op.

De handelspaarden worden voornamelijk gereden door stalruiters Vera Bos & Karin Karlas. Vera is ook part-time werkzaam als stalmedewerker en zorgt o.a. voor de stalwerkzaamheden en de dagelijkse beweging van de trainings- en handelspaarden. 

 

Nienke de Wolff

Eigenaar – Ruiter –  Instructeur

Heleen Brans

Voltigeur – Instructeur

Vera Bos

Stalruiter & Stalmedewerker 

Karin Karlas

Stalruiter