Handboek

Houding & zit van de ruiter

 

Ik heb een handboek gemaakt waarin ik mijn kennis heb opgeschreven. Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, de technieken die ik gebruik en de filosofie daarachter heb ik verwoord in dit handboek.

Aanleiding voor dit boek was dat het Zone College lesmateriaal zocht voor hun opleiding en mij benaderde, dat was voor mij het duwtje in de rug om alles een keer op te schrijven en visueel te maken!

Zowel hardcopy als E-book

Voor wie is dit boek?

Dit boek is zowel geschreven voor ruiters als instructeurs en is geschikt voor de paardenmensen die graag meer leren over wat zij zelf kunnen doen om het gaan van het paard te verbeteren.

Wat ga je leren?

Wat vind je in dit boek?

De basis van het leren

Houding en zit is een communicatiemiddel met je paard. Daarom is het van belang te weten hoe je paard leert, maar vooral ook hoe jij als ruiter leert. 

Daarnaast wordt er ingegaan op het energiesysteem, hoe jij als ruiter de beweging van je paard moet opvangen.

Basishouding ruiter

Wat is het uitgangspunt van een juiste houding en zit? Wat is het doel en waar wil je heen.Ook worden hier de belangrijkste fouten aangestipt, natuurlijk met een verklaring en dus oplossing.

Anatomie & biomechanica

Basisanatomie van de ruiter, maar ook zeker van het paard komen aan bod. Daarnaast kijken we naar de biomechanica van de ruiter tijdens de verschillende gangen en oefeningen.

Hoi! Even voorstellen..

Nienke de Wolff

Begonnen in de voltigesport waar ik vele ruiters en longeurs begeleidt heb naar de topsport, en nog steeds. Altijd heb ik dressuur gereden en heb vanuit daar mijn stal opgericht in Wapse. Al sinds jaren begeleid ik ruiters met houding en zit en dáár heb ik mij 10 jaar geleden in gespecialiseerd.

Goed paardrijden begint bij goed op je paard zitten, de juiste hulpen kunnen geven en optimaal kunnen communiceren. Op ieder niveau is daar nog winst te behalen voor ruiters. 

Graag deel ik mijn kennis en help graag andere mensen verder, dat is de reden dat ik DeWolff Academy opgericht heb waarbij ik mijn kennis kan delen.   E-book

Handboek Houding & zit

€ 19,95

Hardcopy

Handboek Houding & zit

€ 34,95